В Пещера заловиха сериен крадец

Автопатрули на пещерското районно управление успели да го засекат и последвало преследване

0
306
полиция

В РУ-Пазарджик бил получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил „Пежо“ от района на улица „Пловдивска“. Возилото е собственост на частна фирма. Шофьорът на автомобила извършвал разносна търговия и слязъл, за да вземе доставките на клиентите.

Издебвайки това извършителят седнал зад волана и потеглил.

Незабавно входно-изходните артерии на областния град били блокирани, но автоапашът успял да се измъкне по посока за Пещера. Автопатрули на пещерското районно управление успели да го засекат и последвало преследване. Не след дълго беглецът бил спрян и задържан.

Оказало се, че 36-годишния пазарджиклията е зад волана с 1.78 промила концентрация на алкохол и с положителна проба за наркотични вещества. С него започнали да работят криминалисти от двете полицейски управления Така се установило, че криминално проявеният мъж е автор и на друга кражба на автомобил, ползван от жител на областния град. Преди два дни „Опел“-ът бил открит изоставен на територията на пловдивско село.

Е.Й. е извършил и две кражби през миналия месец. На пети май той отмъкнал дамска чанта с лични документи и сумата от 200 лева, притежавани от 57-годишна пазарджиклийка. На 11 май откраднал от камион паркиран в Пазарджик мъжка кожена чанта на водача му със сумата от 1060 лева. Дръзкият апаш е задържан първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера.

Срокът на задържането му е удължен от прокуратурата със 72 часа, а работата по документиране на престъпната му дейност продължава и към момента.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име