В ИСУ “Св.Св. Кирил и Методий” измерват показателите на времето

В лабораторията на открито със съвременни уреди децата вече могат сами да измерват показателите на времето

0
92
Лаборатория

С нова придобивка могат да се похвалят възпитаниците и преподавателите в ИСУ „Св Св Кирил и Методий”. Днес в двора на училището бе открита изследователска лаборатория „Времето е наше”. Проектът е реализиран със съдействието на община Велинград, с финансиране на стойност 5000 лв от Предприяттието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/към МОСВ.

В лабораторията на открито със съвременни уреди децата вече могат сами да измерват показателите на времето като влага, количество на валежите, температура на въздуха, посока и сила на вятъра. Част от проекта е и отглеждането на билки, както и сравняваето на показателите на уредите с традиционните народни начини за определяне на времето.

Директорът на училището Ани Василева сподели, че метеорологичната станция в бъдеще може да подава информация и към Националния институт по метеорология и хидрология.

Част от прекрасната програма бяха изпълненията на Венелин Каленов, Мариам Маврова, Алиса от страната на чудесата, Госта-изследовател , а всички деца накрая се забавляваха с интересни химични опити на открито.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име