В Дорково се проведе спортен празник и рисунка на асфалт

В проявата взеха участие близо 200 деца от общините Ракитово, Велинград, Пазарджик и Пещера

0
218
Дорково

По случай 111 г. от основаването на Основно училище“ Христо Ботев“ в с.Дорково и по повод патронния празник, на 31 май се проведе спортен празник и рисунка на асфалт. Това съобщи Михаил Узунов, преподавател в училището.

В проявата взеха участие близо 200 деца от общините Ракитово, Велинград, Пазарджик и Пещера. Участниците се състезаваха по лека атлетика- бягане 100 метра, щафета 4 по 100 метра, скок на дължина и скок на височина. Имаше и оспорвани срещи по най-популярната игра- футбол, както и по волейбол, а спортните изяви завършиха с рисунка на асфалт.

Сред официалните гости бяха Александрина Климентинова, бронзова медалистка в скока по височина от световното първенство за младша възраст през 2007 г., Борислав Кьосев, медалист от европейско и световно първенства по волейбол и беше излъчено поздравително слово от олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова до спортистите,което беше записано на видео. В него известната ни лекоатлетка поднася своите извинения до организаторите и участниците в събитието, че поради лични ангажименти не е успяла да присъства лично на спортния празник.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име