Във Велинград заловиха големи количества препарати без документи

0
310

ГДБОП, БАБХ и Агенция „Митници“ установиха големи количества препарати за растителна защита, без документи за произход за ЕС.

В частен имот във Велинград е установено голямо количество препарати за растителна защита, без документи за произход. Служители на БАБХ са констатирали, че тези препарати не са разрешени за използване в рамките на Европейския съюз, като с цел освобождаването им за продажба те са били преопаковани и етикирани, съгласно изискванията на действащото законодателство за разрешаване пускането на пазара и употребата на продукти за растителна защита.

При проверката са открити 1191 литра течни хербициди, 452 кг прахообразни хербициди, 3587 литра инсектициди и 50 кг фунгициди. Иззети са и множество празни бутилки, етикети, холограмни стикери на различни производители, капачки и уреди за затваряне и лепене на бутилки. В хода на инспекцията са установени и 455 кутии цигари от различни марки без български акцизен бандерол.

От МВР съобщиха, че по случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име