четвъртък, юли 18, 2024
НачалоБългарияВижте какво време ни очаква през уикенда

Вижте какво време ни очаква през уикенда

За разлика от края на миналата седмица, в края на тази предстои доста топло за януари време, с температури на места и около 15 градуса

За разлика от края на миналата седмица, в края на тази предстои доста топло за януари време, с температури на места и около 15 градуса.

Днес до края на деня облачността ще бъде значителна, все още без валежи. Температурите след обяд ще бъдат от 7 до 13 градуса, малко по-ниски в северозападните райони – до около 5. Ще духа слаб до умерен южен вятър.

Тази вечер и през нощта облачността ще бъде значителна над западните и централни райони. Ще духа слаб, в Югоизточна България — умерен и силен вятър от юг.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около нула-един градуса в крайните северозападни райони до 7-8 в крайните източни части на страната.

През деня в събота облачността ще бъде значителна. В Източна България и ще духа силен южен вятър. Дневните температури ще бъдат от около 5-6 на запад и северозапад до 15 в източните райони северно от планините. След обяд дъжд ще превали в югозападните и южни райони, а през нощта срещу неделя и на отделни места в цялата страна, но преваляванията няма да бъдат значителни. На места в източните части на страната не е изключено и да прегърми.

В неделя сутрин все още ще превалява по морския бряг, но и там валежите ще спрат.

Минималните температури в неделния ден ще бъдат от 2 до 8-9 градуса, а дневните от 10 до 15, малко по-ниски на запад и северозапад. Ще остане ветровито с умерен и временно силен южен вятър.

През нощта срещу понеделник и в понеделник сутрин отново от запад на изток за кратко ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад и ще нахлуе малко по-студен въздух.

Минималните температури в понеделник ще са от 1-2 градуса на запад до десет по морския бряг. През деня облачността от запад ще намалява до незначителна в следобедните часове. Дневните температури ще се понижат малко и ще бъдат от 7 до 12 градуса.

Вторник температурите ще се понижат още малко и ще бъдат от около 3 до 8 градуса. Ще остане предимно облачно, на места ще превали дъжд, по високите места и сняг.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments