Виваком вдига цените

Виваком вдига месечните такси за предоставяните услуги, А1 и Йетел засега пасуват

0
61
Снимка: BNT.bg

„Виваком” вдига месечните такси за предоставяните услуги с до 2 лева, съобщиха от компанията. Увеличението ще се отрази в сметките на потребителите от първи февруари, става ясно от съобщението на телекома, изпратено до абонатите му.

От „А1“ и “Йетел” заявиха, че за момента няма взети решения за по-високи такси. Такова обаче не е изключено след официалното обявяване на индекса на инфлацията за 2022 г.

Именно инфлацията е посочена като причина от „Виваком” за увеличението.

„По данни на Националния статистически институт натрупаната инфлация за първите 11 месеца на 2022 година е в размер на 15,80% и очакванията са отчетената годишна инфлация за 2022 година да остане на тези нива.

Поради тази причина и на основание на Общите условия на Vivacom от февруари 2023 година, цената на месечния абонамент ще бъде увеличена с до 2 лв. с ДДС за всяка основна и допълнителна услуга.

Промяната ще бъде отразена в месечните сметки, издадени през февруари 2023 г. Промени в месечните абонаменти ще бъдат приложени за всички основни услуги на Vivacom за частни и бизнес клиенти”, се казва още в съобщението.

В общите условия на компаниите е включена клауза, която позволява на мобилните оператори да индексират цените на услугите според нивото на инфлацията не по-често от веднъж в рамките на една календарна година.

Припомняме, че през март миналата година поради тази причина месечните такси при всички мобилни оператори бяха вдигнати средно с 1 лев.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име