четвъртък, юли 18, 2024
НачалоНовини от БрациговоВерижна техника помага в отварянето на пътища в Родопите

Верижна техника помага в отварянето на пътища в Родопите

Булдозер и роторен снегорин разчистват пътя до селата Равногор и Розово и летовищата „Розовски вриз“ и „Атолука“

Със съдействието на областния управител Стефан Мирев, фирмите „Асарел- Медет“ АД и „Еко Хидро“ ООД осигуряват тежка верижна техника – булдозер 25 тона и роторен снегорин за разчистване на пътя до селата Равногор и Розово и летовищата „Розовски вриз“ и „Атолука“ в община Брацигово.

Със Заповед на кмета на общината Надежда Казакова, в населените места днес беше обявено частично бедствено положение след падналия обилен снеговалеж. Верижните машини вече пътуват към община Брацигово, ще бъде осигурен коридор от страна на сектор „Пътна полиция“ с оглед недопускане на пътни инциденти при придвижването на извънгабаритната техника.

Възстановено е ел. захранването в селата Розово и Равногор, осигурени са хранителни продукти и лекарства за нуждаещите се, предимно възрастни хора.

Областният управител Стефан Мирев е в постоянен контакт и координация между институциите от Единната спасителна система, участващи в дейностите по овладяване на частичното бедствено положение в община Брацигово, област Пазарджик.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments