четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноВелинград става дестинация на забавлението през месец Юли

Велинград става дестинация на забавлението през месец Юли

Велинградските празници на културата ще продължат през целия месец юли

Велинград ще отпразнува тържествено 75 години от обявяването му за град, 15 години за СПА столица на Балканите и 50 години на емблематичните „Велинградски празници на културата”.

Стартът тази година поставя концерт с участието на “101 Каба гайди” и обичания Любо Киров. Началото е на 1 юни от 19 часа на централния площад “Николай Гяуров”.

За разлика от предходни година, тазгодишните Велинградски празници на културата ще продължат цял месец.

Акцент в програмата са концертите на Братя Аргирови и Янко Неделчев на 7 юли.

Голямата Николина Чакърдъкова ще поздрави публиката в курорта ден по-късно, на 8 юли.

През месец юли на сцената на празниците във Велинград ще бъдат още Диана Експрес, Дара Екимова, Павел и Венци- Венц, Ева, Торино и Пашата, Янко Неделчев, Иван Дяков, Николай Славеев, и рок група „Торнадо”.

Община Велинград е заложила още на джаз фестивал, парад-дефиле и шоу-програми на духови оркестри и мажоретни състави, вечер на оперното изкуство, богата и наситена фолклорна програма, кино под звездите, пленер „Музика и багри”, детските „Синьо лято“ и „Весела ваканция”, литературни и театрални вечери, изложби, парад на приказни герои, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти. Част от юбилейното издание на Велинградски празници на културата ще бъдат и аниматорите на Атанаска Геджева -“G Team Animation”, които ще забавляват малки и големи с игри и детска дискотека.

За първи път тази година Велинград е удостоен с честта да бъде домакин на най-голямото международно колоездачно състезание ,,Тур дьо Франс“, което ще се проведе на 29 и 30 юли.

Цялата програма на празниците вижте ТУК.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments