Велинград празнува Бабинден

0
67

Традиционно Велинград ще отбележи утре /21 януари/ един от големите български и типично велинградски празници – Бабинден. Както повелява традицията, от 10:00 часа във фоайето на общинска администрация ще започне очаквания ритуал „Даване име на дете“. В програмата ще вземат участие мъжка фолклорна група, женски народен хор и оркестър към Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино” при ОНЧ „Св.св.Кирил и Методий – 1905“.

В 11:00 часа гайдари от „Гласът на Родопите“ ще поведат с дефиле официалните лица и гости до площад „Николай Гяуров“, където ПАНПТ „Чепино“ ще представят възстановка на народен обичай „Поливане” и музикално-танцовата постановка „Бабинден във Велинград“. Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев ще връчи и наградите за Най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград за 2023 г.

За доброто настроение ще се погрижат гайдарите от „Гласът на Родопите“, Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК, а гост-изпълнител ще бъде обичаният народен изпълнител Стоян Петков.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име