вторник, октомври 22, 2024
НачалоНовини от ВелинградВелинградчани: “Градът ни не е риалити, в което да оцелее най-добрия на...

Велинградчани: “Градът ни не е риалити, в което да оцелее най-добрия на пътя!”

Социалните мрежи избухнаха срещу общинското ръководство заради заледените пътища

Снежна буря парализира Велинград снощи. В първите минути хората се радваха на снега и изразиха надежда, че общината ще реагира своевременно. Уви, не се получи, поне според хората.

Велинградчани публикуваха десетки клипове в социалните мрежи за места, в които движението е буквално невъзможно. Сред проблемите места не бяха странични улички, а централният булевард, важни улици, дори кръговото около централна ЖП гара, където да шофираш се оказа истинско предизвикателство.

Това не е риалити формат, в който трябва да оцелее най-добрия, а град, в който живеят хора, град който се посещава от множество туристи и не на последно място град, който има самочувствието на Балканска СПА столица. Това бездействие не е нормално. Такива бяха само част от постовете в социалните мрежи.

А докато хората се възмущаваха от пресцентъра на Общината Велинград твърдяха друго. Публикуваме общинската позиция без редакторска намеса:
“30 минути след началото на снеговалежа, служители на „КМД“ с три снегорина започнаха да почистват и обработват със солно- пясъчна смес улиците във Велинград.
С приоритет се следи състоянието на районите около училища, детски градини и болнични заведения в града.
Множеството паркирани автомобили по уличното платно пречат на снегопочистващата техника и тя не може да влезе в по-тесните улици”.

За щастие температурите днес нормализираха нещата.  Сега надеждата на велинградчани е за по-адекватни действия при следващ снеговалеж.

Подобни статии

Най-четени