четвъртък, юли 18, 2024
НачалоЛюбопитноВелинградчанин става лице на новините на БНТ

Велинградчанин става лице на новините на БНТ

Костадин Филипов заменя bTV за БНТ

От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По света и у нас“ по БНТ 1 се присъединяват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“.

Отново на екран се завръща  Костадин Филипов. Велинградчанинът ще води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя.

„За мен поканата на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ да бъда част от екипа на „По света и у нас“ е признание за дългогодишната ми професионална дейност като водещ на новини и актуални предавания. Удоволствие и чест е да работя с колеги, за които достоверността на информацията е най-важна“, споделя Костадин Филипов.

Костадин Филипов е роден на 24 август 1979 г. в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком – Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната емисия новини и „Темата на Нова“ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.

Началото Костадин Филипов поставя през 1994 г. още на 15-годишна възраст със свое собствено радиопредаване в радио „ЧЛК“ в родния си град. Там работи до 1997 г. През същата година, вече навършил 18 години, започва професионалната си журналистическа кариера като водещ и редактор на новините в Обединени радиостанции Канал КОМ в Пловдив.

RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments