Велинградчанин става лице на новините на БНТ

Костадин Филипов заменя bTV за БНТ

0
1085
Снимка: BNT.bg

От събота (30 април) към екипа на емисиите новини „По света и у нас“ по БНТ 1 се присъединяват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“.

Отново на екран се завръща  Костадин Филипов. Велинградчанинът ще води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя.

„За мен поканата на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ да бъда част от екипа на „По света и у нас“ е признание за дългогодишната ми професионална дейност като водещ на новини и актуални предавания. Удоволствие и чест е да работя с колеги, за които достоверността на информацията е най-важна“, споделя Костадин Филипов.

Костадин Филипов е роден на 24 август 1979 г. в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком – Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната емисия новини и „Темата на Нова“ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.

Началото Костадин Филипов поставя през 1994 г. още на 15-годишна възраст със свое собствено радиопредаване в радио „ЧЛК“ в родния си град. Там работи до 1997 г. През същата година, вече навършил 18 години, започва професионалната си журналистическа кариера като водещ и редактор на новините в Обединени радиостанции Канал КОМ в Пловдив.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име