Вежди Рашидов: Ще жертвам част от моите останали години

Вежди Рашидов бе избран със 139 гласа "за", 73 "против" и 27 "въздържал се"

0
35

Аз лично на тези години, след като съм бил два пъти министър, дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците си. Това призна Вежди Рашидов след избора му за председател на 48-ото Народно събрание. Той бе избран със 139 гласа „за“, 73 „против“ и 27 „въздържал се“.

„Днес се получи нещо интересно – г-жа Нинова го направи, защото е национално отговорен човек – аз ѝ казах бих приел, само ако има болшинство“, каза още Рашидов.

„Ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ“, каза Рашидов. „Защото хората ще бъдат много унизени и гладни, ваше задължение е да се грижите за тези хора. Не е честно три дена ние да се шегуваме с народа, парламентът не е Сатиричен театър“.

Той призова депутатите да се хванат за работа.

Обеща да бъде консенсусен и да се вслушва в думите на депутатите.

За заместник-председатели на парламента са избрани:

ГЕРБ-СДС – Росен Желязков

„Продължаваме Промяната“ – Никола Минчев

ДПС – Йордан Цонев

„Възраждане“ – Цончо Ганев

„БСП за България“ – Кристиан Вигенин

„Демократична България“ – Атанас Атанасов

„Български възход“ – Надежда Самарджиева

„Номинирам от мнозинството от председателския съвет, от името на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“ издигаме номинацията на Вежди Рашидов за председател на НС“, заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Обмислихме на последния председателски съвет дори по предложение на ПП да не издигнем ние номинация, но не беше прието“, каза Христо Иванов от „Демократична България“.

„Ще трябва да сложа на кантар – кое е по-важно – моята личност или българското общество, четвърти ден би било престъпление“, обяви Вежди Рашидов.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име