Българин откраднал 1,4 милиона динара от банкомати в Белград

0
178

Полицията в Белград е арестувала българския гражданин Л.В.И. (59), откраднал 1,4 милиона динара (около 23 500 лева) от банкомати, с помощта на подправени платежни карти.

Той е обвинен в инсталирането на устройство за изтегляне на данни, така наречената „ливанска примка“, на банкомати в Белград от ноември 2019 г., с която е откраднал банкови данни на клиенти от техните разплащателни карти.

След това той е направил подправени платежни карти, в които е въвеждал откраднатите данни и ги е използвал за теглене на пари от банкомати.

„По този начин заподозреният Л.В.И. е откраднал общо около 1 400 000 динара от сметките на редица граждани. Той ще бъде изправен пред главната прокуратура в Белград“, съобщиха от сръбското МВР.

Полицията обяснява, че „ливанската примка“ е устройство, което се поставя на банкомат на мястото, където влиза картата. То не е забележимо и прилича на част от банкомата. След това устройството чете номера на картата, въз основа на което крадците правят фалшива такава и я използват за теглене на пари от сметката.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име