четвъртък, юли 18, 2024
НачалоСвятБългарин и още 7 от моряците на нападнатия кораб, остават в ...

Българин и още 7 от моряците на нападнатия кораб, остават в пиратски плен

Министерството на външните работи (МВнР) получи потвърждение по дипломатически път от Португалия и от Федерална република Германия, че на борда на превзетия от пирати кораб край бреговете на град Котону в Бенин се намира един български гражданин. Той е и капитан на нападнатия контейнеровоз, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
11 от членовете на екипажа на контейнеровоза „Томи Ричър“ са на свобода, но капитанът и седем от моряците остават в пиратски плен.

Корабът плава под португалски флаг, а транспортната компания, която го обслужва, е базирана в Германия.

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева от вчера под наблюдението на генерален директор по случая работят активно дирекция „Ситуационен център“ на МВнР, българските посолства в Абуджа, Рабат, Берлин, както и Постоянното представителство на България към Службата на ООН и другите международни организации в Женева. Действията се координират и с Изпълнителна агенция „Морска администрация“.

Още вчера с нота е поискана информация от външното министерство на Бенин по случая, но до момента не е получена такава, се казва още в официалното съобщение.

SourceDir.bg
RELATED ARTICLES

Напишете коментар

Моля, въведете коментар
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments