От пощата: БСП в Пазарджик си прави харакири и подарява изборите

Има ли сделка БСП да се провали в Пазарджик? Такива са слуховете в областта след обявяване на листата за предстоящите избори

1
1851
Снимка: Facebook/Областен съвет на БСП - Пазарджик

Има ли сделка БСП да се провали в Пазарджик? Такива са слуховете в областта след обявяване на листата за предстоящите избори.

Първо водачът бе определен от Националния съвет – той е финансов експерт, но никой не го познава. След него е Областният председател на БСП и провалил се на местните избори 2019 в Септември Петя Цанкова, следвана от Лиляна Мърхова – Присадникова – общински съветник от Пазарджик, която за повече от година там, е неразпознаваема и слабо активна. Тя е председател на общинската структура на БСП в града. Следвани от още по-незнайни лица.

Интересното е, че пак на 10-то място е нареден народния представител Надя Клисурска? Тя е единствената в областта, която е широко разпознаваема и активна. Тя е и едно от най-активите лица на БСП в социалната сфера в Парламента. Хората казват, че скоро Пазарджик не е имал такъв депутат. Източници твърдят, че тя е изтикана доста назад в листата, за да не пречи на водачите и да бъде демотивирана.

Защо? Защо и Позитано мълчи!

Интерес буди фактът, че тя бе един от привържениците на Нинова за прекия избор и не веднъж го е обявявала в ефир, а Лиляна Мърхова бе в ключовия списък на Кирил Добрев за член на Национален съвет! В партийните структури за никой не е тайна, че и довереният приятел на Петя Цанкова – Йордан Младенов и кмет на Пещера – също е бил от привържениците на Добрев, но след намеса на Нинова тя също е получила гласове.
Има ли някакъв скрит замисъл в подредбата на толкова слаба и неразпознаваема листа? Отговор на този въпрос ще получим съвсем скоро.

Ако БСП получи слаб резултат в нашата област кой ще поеме отговорност? Младенов и виновниците за тази недообмислена и изключително слаба листа или партийните другари ще поискат оставката на Нинова, за да възкачат на бял кон нейните противници?

Албена Филипова

 

1 коментар

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име