вторник, октомври 22, 2024
НачалоКриминалноБракониер нападна горски, роми скочиха на стражари от РДГ - Пазарджик

Бракониер нападна горски, роми скочиха на стражари от РДГ – Пазарджик

РДГ и Изпълнителната агенция по горите също работят по казуса

Гонка с бракониер се е разиграла в събота около и в Семчиново, а горски стражар и служебен автомобил са пострадали. За случилото се съобщи вестник „Знаме”. Според информацията бракониерът е избягал след като множество роми са атакували с камъни и колове „Лада Нива” на Регионалната дирекция на горите-Пазарджик в ромската махала на селото.

Ето и подробностите.

Около 12 часа на 22 юли подвижна горска охрана при РДГ при обход чула шум на работещ моторен трион на пътя от Семчиново за хижа „Милеви скали”. Стражарите тръгнали по звука и след около 2 км по черен горски път налетели на нарушителя. Натоварен с широколистна маса джип „Опел Фронтера” без регистрационни табели се движел срещу тях, а на предната дясна седалка имало и непълнолетен. На подадените стоп палка и звукова сигнализация водачът не спрял, а вместо това натиснал газта. Опелът минал отляво на спрялата на пътя „Лада Нива”, прегазил крака на единия от горските стражари, който отскочил в последния момент, за да не бъде отнесен. Бил подаден сигнал на 112 и започнала гонка, която продължила и в Семчиново. Бракониерът влязъл в ромската махала и направил три кръга и изчезнал след като коли на местни жители успели да препречат пътя на горските. Тълпа от около трийсетина роми тръгнала към служебните лица и започнала да ги заплашва, псува и замеря с камъни, да удря колата им. Горските избягали. Пострадалият е 31-годишен стражар от Велинград. Изкривена е и една от вратите на служебния джип.Укрилият се бракониер вече се издирва от органите на МВР, допълват от “Знаме.

„Имаме такъв случай. Образувана е преписка за нанасяне на лека телесна повреда на лице при изпълняване на служебните му задължения. По преписката работят колегите от „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”, коментира пред „Знаме” говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. Той отказа подробности.

По неофициална информация, вече е установен собственикът на джип „Опел Фронтера”, а сега се извършват процесуално-следствени действия по отношения на неизвестното засега лице, шофирало автомобила.

РДГ и Изпълнителната агенция по горите също работят по казуса. Очаква се да бъде направена инвентаризация на участъка в гората над Семчиново, която – по думите на местните, е „мармалад” заради нагли бракониери.

* Снимката е илюстративна

Подобни статии

Най-четени