Бракониерството в язовир Батак продължава

0
446
Язовир Батак

На 24.04.2019г. около 18 часа е подаден сигнал за пуснати бракониерски мрежи в яз. Батак. Служители на ИАРА-Пазарджик незабавно се отзовават на сигнала и извършват проверка на язовира. В хода на проверката в между местностите „Бункера „и „Студенец“ са открити 2 бр. мрежи с обща дължина около 250 м, и големина на окото 60мм и 100мм.

Уловената в тях риба от видовете – шаран – 8 бр. – 70 кг., каракуда – 20 бр. – 25 кг., костур 30 бр. – 6кг., червеноперка 20 бр. – 4 кг е освободена и върната обратно в язовира. Към 23:45 часа, инспекторите на ИАРА-Пазарджик получават телефонно обаждане от органите на МВР, за задържан от полицейски патрул в района на туристически комплекс „Цигов чарк“, автомобил и лице превозващо 2 бр. чували с жива риба, 1 бр. лодка, 1 бр. акумулатор, 1 бр. електрически двигател за лодка и 2 бр. весла.

Инспекторите, които са били със служебна лодка, по вода, веднага координират действията си с полицейския патрул и слизат на брега в района на местността „Острова“. Лицето с инициали – Г.Т. от с. Ракитово е стар познайник, както на полицията, така и на служителите на ИАРА. Същият е задържан неколкократно с мрежи с риба, както и лодка с двигател. Лицето има влезли в сила няколко наказателни постановления за извършване на незаконен улов на риба с мрежи. Служителите на ИАРА са му съставили нови 2 бр. актове по ЗРА, рибата е претеглена с електрона везна и количеството от 25кг, от видовете костур и червеноперка са върнати обратно в язовира. Лодката и електрическият двигател, както и 1 бр. акумулатор и 2 бр. весла са иззети с констативен протокол.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име