Близо 200 000 лв. потънали в ремонт на училището в Биркова

За преведените от предходното ръководство на общината средства и неизвършените дейности вече е сезирана прокуратурата

0
790
Училище Биркова

Години наред сградата на основно училище  “Д-р Петър Берон” в село Биркова е в окаяно състояние. За проблема са сезирани различни институции, а темата е влизала и в предизборните обещания на много кандидат кметове и политически сили. И точно затова през годините са правени няколко първи копки на новата сграда на училището.

Оказва се, че и различни средства са превеждани на фирма изпълнител. Близо 200 000 лева са превели от предходното ръководство на община Велинград за изграждането на основи на новата сграда. Такива според кмета Костадин Коев няма.

“Стартирахме. Отпуснаха се едни пари, за да започне изграждането, но се оказа, че проекта не е направен правилно. Установихме, че доста неща не са били проектирани  изобщо. Направено е второ финансиране, след което стартирали някакви строителни дейности. И всичко пак е било замразено. До днес, когато разбираме, че новата сграда на училището е дори без подпорни колони. Констатирани са и други дейности, за които е платено, но не са извършени. Затова сигнализирахме прокуратурата. Всичко е заснето, доказано и отразено от държавното обвинение. И чак сега ние започнахме строителните дейности по укрепване на основите на училището. Всичко е установено и очаквам да бъдат повдигнати необходимите обвинение срещу хората допуснали това и на тези, които преди това са стартирали строителните дейности”, категоричен е кметът Костадин Коев.

Припомняме, че правителството отпусна сумата от 1.7 милиона лева за цялостното изграждане на нова сграда на училище “Д-р Петър Берон” в село Биркова.

Към днешна дата в учебното заведение се обучават и възпитават 250 деца от общо 9 населени места.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име