Банкомат раздал близо 100 000 лв. заради грешка в устройството

0
1723

Банкомат е зарадвал жители на Разград, давайки им в пъти повече пари от поисканите. Така дори цели семейства са теглили многократно в продължение на часове, докато занулят заредените в устройството пари

За случката с щедрия банкомат, която е от миналото лято, съобщи едва сега окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров. Той призова щастливците да върнат неправомерно получените пари и даде едномесечен срок за възстановяване на сумите. Времето на ултиматума тече от 19 юни, пише „Труд“.

Тодоров уточни, че сред възползвалите се от техническия проблем в умната машина имало и бизнесмени, при това от голям калибър. От изявлението му стана ясно, че се знаят хората, пълнили портфейли тогава. Известно им е също, че в едното семейство така е получена сериозна сума.

Според неофициални версии банкоматът вероятно е раздал към 100 000 лв.

Смята се, че е станала грешка при зареждането на касетките с различните купюри. Такова предположение дадоха хора от банковия сектор.

Обяснението е, че там, където е трябвало да се сложат банкнотите от по 10 лв., са поставени примерно тези от 20 или 50 лв. Тъй като банкоматът брои банкноти, при поискани 100 лв. той пуска примерно 10 банкноти по 10 лв.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име