Банка „ДСК“ затваря офисът си в Сърница

0
494
Syrnica_DSK

От 1 март офисът на „Банка ДСК” ЕАД в гр.Сърница ще преустанови дейността си. Това съобщи на среща с кметът на община Сърница Неби Бозов главният регионален мениджър за Пловдив на банката Петя Енева.

Като причина за затварянето на офиса, Енева изтъкна обединението на „Банка ДСК” ЕАД и „Сосиете Женерал Експресбанк” АД и последвалата оптимизация на клоновете на двете банкови институции посредством политиката на мениджмънт на най-високо ръководно ниво. За картодържателите ще остане възможността за теглене и разплащане чрез банкомат на „Банка ДСК”, който ще продължи да функционира в гр.Сърница.

Община Сърница уточняват, че в качеството си на орган на местното самоуправление не притежава компетенции, нито пък може да оказва влияние при осъществяване на икономическата дейност на частни субекти, каквито са банките. Поради тази причина не може да се ангажира с действия по осъществяването на политиката на работа на съответните банкови институции.

В рамките на срещата кметът Неби Бозов представи на Петя Енева данни за развитие на икономическите показатели и икономиката на общината в последните четири години, като подчерта, че местния бизнес винаги би приветствал разрастването на банковия сектор, особено в гр.Сърница при евентуално промяна в политиката на мениджмънт и работа на „Банка ДСК” ЕАД, съобщиха от общинската администрация.

Вашият коментар

Моля, въведете коментар
Вашето име