вторник, октомври 22, 2024
НачалоКриминалноАрестуваха 60-годишен за опит за изнасилване

Арестуваха 60-годишен за опит за изнасилване

Възрастен мъж е арестуван, след като нахлул посреднощ в дома на жена в Пещера и се опитал да я изнасили. За случилото се съощчи „Марица“. Парадоксалното е, че нападението е извършено точно в деня, когато местни хора излязоха на протест пред Съдебната палата в града срещу насилието и агресията на пътя.

Около 1:30 часа през нощта на 8 август мъжът, който е над 60-годишен, нахълтва в къщата на своя по-възрастна съседка. Предполага се, че е започнал да ѝ прави неприлични и достатъчно настоятелни предложения, твърди се, че я нападнал. Тя обаче не се изплашила и започнала да се бори и да вика. Крясъците ѝ били чути от живееща наблизо около 30-годишна жена, която се досетила, че става нещо опасно и веднага позвънила на 112. На място бързо пристигнал патрул от местната полиция, който задържал похотливия пещерец за 24 часа.

По-късно се установило, че арестуваният има наранявания по ръцете. Жертвата му успяла да вземе нож и в опитите си да се защити, го ранила по ръцете.

Пещерци се надяват той да бъде осъден ефективно и казват, че това не е първата му криминална проява, тормозел хората в квартала си от години.

На запитване „Марица“ говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов само потвърди, че се работи по подобен сигнал, но отказа да предостави подробности предвид деликатността на случая – когато има сексуално посегателство, информацията не се разпространява, за да не се насочва вниманието към жертвите. Образувано е досъдебно производство.

Парадоксът е, че в същия ден, но броени часове по-късно пещерци проведоха протест срещу насилието и войната по пътищата. С едноминутно мълчание снощи в 18:00 часа участниците почетоха паметта на загиналите в катастрофи, които само за 7-те дни преди проявата са се увеличили с 21 души. Поредицата от протести, обхванали цялата страна, е насочена срещу неефективната работа на разследващи, прокуратура, съдилища, заради която често виновниците остават ненаказани или се разминават с условни присъди.

SourceMarica.bg
Подобни статии

Най-четени